Anlita rörmokare

Håller du på med en renovering i ditt hem eller planerar du kanske in en? Då är det viktigt att du tänker till, speciellt om du planerar att flytta eller ändra på vattenledningarna. Att göra denna typ av arbete själv är inte bara dumdristigt, det är även våghalsigt och kan leda till en hel del problem.

[IMAGE=eQUrx2dnqET7.jpg]

För att du ska kunna klara av ett vvs-arbete på egen hand behöver du inte bara ha stor kunskap om arbetsmomentet, du måste även se till att ha rätt verktyg och till 100 % veta vad du gör. Skulle det vara så att du i efterhand märker att du har gjort något fel, t.ex. att du har dragit ledningarna fel, så kan din bostad drabbas väldigt stort och du kan då inte förlita dig på ditt försäkringsbolag.

[IMAGE=fqxwy8cpAGvH.jpg]

Vi förstår att det kan kännas väldigt lockande att göra vvs-arbeten själv, eftersom du på så sätt kan spara in mycket pengar. Att spara in på rörmokare är dock inte rätt väg att gå. De pengar som du behöver lägga ut för att anlita en rörmokare är bara en liten droppe i havet till skillnad från de utgifter som du skulle få om en skada eller ett fel uppstår.

Detta ska du tänka på

Det finns flera saker som kan vara bra att tänka på när du ska anlita en rörmokare. För det första måste du se till att rörmokaren som du använder dig av är utbildad och certifierad, men du måste också säkerställa att denna betalar F-skatt. Om rörmokaren enbart betalar A-skatt så är det du som anlitar rörmokaren som kommer att stå som arbetsgivare. Det i sin tur betyder att även du blir ansvarig för att betala F-skatten, en kostnad som du enkelt kan undvika.

Hitta rätt rörmokare för dig

Den rörmokare som du anlitar måste ha stor kompetens om just den typen av arbete som du vill ha hjälp med. Du kan använda dig av större företag så väl som små. Även bemanningsföretag kan hjälpa dig att hitta en rörmokare som passar bra. Bemanningsföretag är även utmärkta att använda sig av om man vill få in mer kompetens och arbetare till sitt företag. Vi rekommenderar att du läser recensioner och omdömen från tidigare kunder. På så sätt är det enklare för dig att få en klar bild av företaget eller hantverkaren du vill anlita.

Jämför genom offerter

Offerter är ett utmärkt sätt för dig att hitta en bra hantverkare som kan utföra arbetet till ett acceptabelt pris. Se till att du beställer in offerter från flera olika företag och jämför därefter i lugn och ro. I offerten ska du kunna se det fullständiga priset och även information om försäkringar, ROT-avdrag och dylikt. Se till att du alltid skriver ett avtal med rörmokaren som du väljer!