Lägga värmeslingor i badrumsgolvet

Att sätta de nyduschade fötterna på ett iskallt badrumsgolv är inte den mest angenäma upplevelsen du kan tänka dig, och därför kan tankarna på värme i golvet kännas som en bra idé. Ska du ändå fixa lite med badrummet så varför inte fixa värmeslingor också? Tänk dock på att om du vill att alla försäkringar ska gälla för eventuella skador så måste det installeras av en behörig yrkesman, som vet vad hen gör.

Fördelar med värmeslingor

Du behöver inte längre ha dammiga gamla radiatorer, element, som tar upp plats eller ser fula ut. Det blir alltså lättare att städa och hålla rent. Du slipper iskalla golv, särskilt på vintern och du kan med en termostat själv reglera hur varmt du vill att golvet ska vara.

Värmeslingorna gör att vattnet på golvet torkar upp mycket snabbare efter att du eller barnen har badat eller duschat och du slipper problemet med blöta kalla badrumsmattor. Sätt upp en handdukstork på samma gång så har du alltid tillgång till en torr och ljummen handduk. En annan fördel är att du kan stänga av det helt över natten, sätta det på timer eller stänga av om du åker bort, så att det inte står och drar värme i onödan.

Alla fötter älskar varma badrumsgolv!